mandag den 8. februar 2010

Et tilbageblik paa 2009

2009 var et bemærkelsesværdigt år for udviklere. Vic Gundotra, VP af vores developer team erklærede på Google I / O, \ "Internettet har vundet! \" Og i år var fuld af lanceringer og bekendtgørelser, der minder os om, hvordan internettet er blevet en platform for vores dag. Vi har fundet masser af inspiration fra udviklerne hos Google I / O i San Francisco og på vores Google Developer Days i Japan, Kina, Brasilien, Rusland og Tjekkiet.



Her er et tilbageblik på nogle af vores yndlings højdepunkter fra 2009:
Hurtigere Apps Hurtigere - temaet for den seneste Campfire En begivenhed lade udviklere ved, hvordan GWT 2,0 reducerer udviklingstiden (det bliver brugt af Google Wave & Adwords af samme årsag), og hvordan Speed Tracer giver dig ny indsigt i fremskynde din apps
Gøre nettet hurtigere - som led i en indsats for at gøre internettet hurtigere vi lancerede værktøjer som Side-Speed og vores DNS-resolution service. Vi lavede også vores interne JavaScript-værktøjer til rådighed, kaldet Lukning Tools, så du kan giv din js ligesom fyre på Gmail. Med PubSubHubbub alle dine feeds kan real-time streams.
En hurtigere browser - For et par uger siden vi lancerede Google Chrome til Mac og Linux, sammen med en udvidelse ramme for Chrome og et galleri for udviklere til at distribuere deres udvidelser - der er over 900 at tjekke ud allerede! Chrome har et sæt udviklingsværktøjer bygget på WebKit til at hjælpe med at optimere din kode. Plus, vi frigivet detaljer om Chrome OS ... en netbook operativsystem til speed freaks. Undervejs har vi arbejdet med de større web-community, der bidrager til den spændende fremtid internettet med HTML5.
Mobil - Android lanceret på én enhed i ét land på ét luftfartsselskab i 2008. I år har 20 enheder i 26 lande på 32 luftfartsselskaber er blevet iværksat eller bebudet. Udviklerne har skabt mere end 16.000 apps i Android Marketplace. Nogle var vinderne af vores anden Android Developer Challenge. Vi har lanceret nye mobile udgaver af Gmail og kalender ved hjælp af HTML5. Du kan tage et billede til at søge med Google Beskyttelsesbriller og få turn-by-turn navigation med Google Maps. Plus, vi for nylig annoncerede vores mobile laboratorium til Android hardware.
Hosting - App Engine apps fik lov til at skalere ud over gratis kvoter og Java-udviklere blev opfordret til at prøve det på Campfire 1 i april. Udviklere svarede, med over 100K apps bygget på App Engine. Open source-udviklere bruger Project Hosting var i stand til at være vært projekter om Mercurial, i tillæg til Subversion.
Nye API'er-Google-Wave blev frigivet tidligt at udviklere hos Google I / O i maj. Wave er \ "lige dele samtale og dokumenter \" og montrer, hvad der er muligt i browseren. Udviklere kan bygge robotten udvidelser til at automatisere almindelige opgaver eller bygge gadget udvidelser til at give en ny måde for brugerne at interagere. Google Maps frigivet v3, fik Friend Connect mere personlig, og så fik hyggelige w / Twitter, Google Analytics frigivet en API og tilføjede asynkrone tracking.
Google Web Elements - Fra kort til at søge at oversætte og mere, Google Web Elements gjort det endnu nemmere end nogensinde at tilføje Google-produkter til dit websted.
Labs-Google Code Labs blev oprettet for at lade udviklere vide, hvilke API'er og produkter forkant Labs \ "eksperimenter \", og som vi er forpligtet til at støtte for den lange term.It er en meget spændende tid at være en udvikler ... vi er først lige begyndt at se, hvad der er muligt med internettet som platform. Det vil være meget sjovt at se, hvor vi alle sammen kan tage på internettet i 2010!

Happy Holidays fra Google Developer Team!

Af Mike Marchak, på vegne af Google Developer Team