lørdag den 8. august 2009

Slaget ved Sligo Creek Golf Course, Del

Der er skrevet meget om den skæbne, Sligo Creek Golf Course i adskillige blogs og MSM artikler. Men alle disse forfattere kom til tvisten sent. Jeg bor fem blokke fra Sligo og har beskæftiget sig med emnet i mere end to år. Lad historien om konflikten blive fortalt i sin helhed.

Striden har sine rødder i aktioner, som County Council i 2006. Park og Planlægning drives fire amts-ejede golfbaner: Northwest, Needwood, Little Bennett og Sligo. De fire-retters system havde mistet penge til syv år i træk, med det årlige tab vokse fra $ 522.759 i regnskabsåret 2000 til $ 1.432.178 i regnskabsåret 2006. Disse tab kræves skatteyder subsidier godkendt af Rådet. Samtidig er den Montgomery County Revenue Authority (MCRA), en kvasi-statslig enhed kontrollerer fem andre offentlige golfbaner, havde tjent positive nettoindtægter i syv år i træk. County Council's planlægning, boliger og økonomisk udvikling (PHED) Udvalget blev overbevist om, at MCRA var et bedre golf manager end Park og Planlægning og kunne gøre county fire-retters system opløsningsmiddel. Så Rådet enstemmigt godkendt et lovforslag, der har dirigeret Park og Planlægning at leje de fire kurser til MCRA med forventning om, at bedre forvaltning kunne standse tab.

Lejeaftalen indeholdt én ud for MCRA: det kunne dreje over en naturligvis tilbage til Park og Planlægning, hvis det naturligvis mistet så mange penge, at det udgjorde en trussel mod systemet solvens. Sproget i leasingkontrakten hedder:

Efter en konstatering af Tenant [MCRA], baseret på en uafhængig finansiel analyse af hele Golf System, som indikerer, at nogen af Park Golf Courses er skadelige for hele Golf System, forpagter har ret til at udtrække en af Park Golf Courses fra Lease og returnere det til Landlord [Park og Planlægning], dog forudsat Tenant skal først fremlægge sådanne resultater til Planning Board and County Council til at overveje alternativer til at lukke Park Golf Bane. Ved aflevering af sådanne Park Golf Course at Landlord, Udlejer må ikke operere sådan Park Golf Course i konkurrence med Tenant som fastsættes i overensstemmelse med punkt 2.1. Bortset fra som angivet i punkt 3.2.2, forpagter må ikke udøve sin ret til at lukke Little Bennett Golf Bane i henhold til denne afdeling 12.2 indtil Little Bennett gæld er betalt, og udgivet i full.Council medlem Steve Silverman, så formanden for PHED udvalg, og kom nærmere ind på, under hvilke omstændigheder MCRA kunne slå en golfbane tilbage til Park og Planlægning på dagen for afstemningen:

Tærsklen testen ikke, at et bestemt kursus er at tabe penge, men som i virkeligheden er det tab af midler i forbindelse med en af golfbaner er skadelige for hele golf-system, som betyder i praksis, det har potentiale til at tage hele golf system. Under disse omstændigheder lejeren kunne tage at Park golfbane og returnere det til Park og Planning.Just før MCRA's overtagelse Sligo og de tre andre Park og Planlægning kurser, MCRA lejet Keith Miller som sin nye administrerende direktør. Miller er et ekstremt lyse og aggressive golfbane manager, der var engang en Regional Manager for Arnold Palmer. Men han havde to problemer. Først Little Bennett golfbane, en af de fire vendes til MCRA ved Park og Planlægning, lidt fra gældsomkostninger omkostninger på $ 405.000 om året, og lejekontrakten udtrykkeligt er forbudt MCRA fra at kaste den. Andet har Montgomery County Airpark, der også drives af MCRA, blev oplever voksende økonomiske problemer og konflikter med det omgivende samfund. Miller ønskede at finde en måde at stabilisere MCRA finanser og han hurtigt konkluderet, at den bedste måde at gøre det på var at udnytte en af hans system's mest værdifulde aktiver: Sligo Creek Golf Course.

Miller's planer kolliderede med Sligo's nabo på måder, der førte til nutidens tvisten. Vi vil finde ud af, hvordan i anden del.