tirsdag den 25. september 2007

Walkman Mobiltelefon..?

Sony Ericsson har kombineret en walkman og en mobiltelefon. Der er naturligvis ikke tale om den gode gamle kasettebåndsafspiller på størrelse med en madkasse, men nærmere en mp3 afspiller. Modellen- w580i har indbygget, hvad de kalder, shake control, hvilket betyder at du ved at give den et lille ryst, skifter nummer - i stedet for at skulle have den frem og benytte knapperne.
Ganske fikst påfund.

Sony Ericsson w580i

Maren brændes

Den formelle dom over Maren Splids afsiges i Ribe den 9. november 1641. Ribes byfoged, borgmestre og rådmænd dømmer hende:

"Efterdi Marens Splids personlig her for Retten saavelsom tilforn bekiender, at bruge og kunde Troldoms Konster, til med vitterligt misbrugt det hellige høiværdige Alterens Sacramente, tilfinde vi hende som en Troldqvinde på hendes Liv at liide Baal og Brand".

Dagen efter er alle indbygger i Ribe på benene. Ingen vil gå glip af henrettelsen, som er grundigt tilrettelagt. 22 læs træ er stablet sammen til bålet og nederst er der lagt tjæretønder. For at gøre Maren mere medgørlig hælder bøddelen en hel kande mjød i hende og kører hende derefter gennem menneskemængden ud til galgebakken.
Her flokkes tilskuerne så tæt, at end ikke Marens sognepræst kan nå frem til hende. Flere af de kvinder som Maren i sin pine havde udlagt som skyldige søger midt i folkemassen at få hende til at ændre forklaring, men en af Ribes borgere forlanger at byfogeden nu lader hende være i fred.
Bålet tændes og bøddelen og hans hjælper binder Maren til en stige - en såkaldt "brudeseng". Stigen rejses og væltes ind i bålet, hvor Marens Splids dør i flammerne den 10. november 1641.

Håndværker - colic-help - skate - egypt - kina

søndag den 23. september 2007

Danske Spil

Drengerøvs site nr 1: Dette er ruccola fri zone, Oddset, Sport og kødopskrifter samlet på en side. Fodbold er naturligvis, som danmarks nationalsport nr1 repræsenteret i stor stil. Mangler du indhold i køleskabet, og ideer til at lave de sølle rester om til mad? indtast de tilgængelige ingredienser i "generatoren" og få de mulige retters opskrift leveret..

www.derersaamegetkvinderikkeforstaar.dk

Tortur igen

Den 10. oktober gennemgår retten sagen endnu engang. Maren dømmes for trolddom for øjnene af sin mand og mange vidner og borgere fra Ribe. Blandt vidnerne er Didrik Skrædder. Nu dømmes hun til den virkelige pinebænk - hvis den ikke allerede har været i brug.
Maren bruger formentlig de sidste rester af sin forstand til tilståelsen under tortur. Hun angiver en række kvinder i Ribe som medskyldige og tilhørende den samme "hekse-rode" som hun selv, og forklarer hvordan hun er blevet hvervet. Efter tilståelsen indsættes Maren igen i Blåtårn og den 12. oktober skriver Christian IV et brev til lensmand Gregers Krabbe, hvori han forlanger Maren henrettet øjeblikkelig og hendes medsammensvorne forfulgt.
Maren bliver nu lagt i jern og lænker og ført tilbage til Ribe til fængslet på Riberhus.

Håndværker - colic-help - skate - tsunami - cambodia

masterseek

Masterseek er en søgemaskine, som skaber kontakt fra firma til firma. Det er nu verdens største af sin slags, og repræsenterer p.t. over 45 millioner virksomheder, fra 75 lande, kloden over. Prøv eventuelt selv at søge på en virksomhed via masterseek. Du kan søge såvel globalt, som nationalt, regionalt eller endda helt lokalt. søgningen går hurtigt.

masterseek

søndag den 9. september 2007

Maren sendes til Blåtårn

Laurits Splid har ikke givet op. Den 8. maj appellerer han sagen til byens Rådsstueret i et velargumenteret forsvar mod de 15. nævninges afgørelse og påviser en lang række rettergangsfejl. Borgmesteren og rådmændene giver ham ret. Den 19. juni underkendes nævningenes afgørelse, og Maren Splids frifindes.
Lensmand Gregers Krabbe følger derimod majestætens ønsker og anker Rådsstuerettens frifindelse til kongens ret. Maren overføres nu til en varetægt som udøves af kongens mænd. Her er behandlingen af hekse mere kontant. Hun tøjres til jernkroge i en vogn og køres til Blåtårn på Københavns Slot, hvor hun døgnet rundt overvåges af to karle. Sin egen kost betaler hun med 12 sletdaler og karlenes løn med 19 sletdaler til hver.
Den 9. oktober afholdes der herredag i København. Maren er fuldstændig nedbrudt. Pinligt forhør eller tortur før domsafsigelse er ikke efter loven, men alligevel har Maren været igennem en grusom behandling, hvor hun "ved Pinsel var nødet til at tilstaae, at have befattet sig med Trolddom. Derpaa blev der af Kongel. Majestæts og Danmarks Rigers Raad d. 9 Oct 1641 fældet denne Dom".

Votering om Maren Splids
skulle udsættes for pinligt forhør, det vil sige tortur.
Fem er for, tre imod

Håndværker - colic-help - skate - paradox - mohammed

zero coke

Første gang jeg stiftede bekendtskab med coke zero, ville jeg sværge på at jeg aldrig ville kunne forveksle den med almindelig coke. Det samme ville jeg anden og tredie gang. Idag, til min nevø´s fødselsdagsfest, havde jeg ikke smagt den i lang tid. Omend den føltes lidt flad, var jeg sgu lidt i tvivl: måske havde den virkelig "real taste". Ihvertfald zero sugar, men så til gengæld aspartam og etellerandetKalium. Men hvad - lækker er den. Life as it should be - lige dér.

Coke zero

lørdag den 8. september 2007

Maren Splids dømmes i Ribe

I de følgende uger føres fortsat flere vidner mod Maren, men selvom Laurits gør sig alle anstrengelser for at få sine kone frikendt lykkes det ikke.
Den 21. april 1640 sværger både Didrik Skrædder og Magrethe Larsdatter med hænderne på Marens hoved hende "fuldt og fast sigtede og beskyldte hende nu som før for at have forgjort dem med sin trolddoms-kunst". Didrik forlanger tillige Maren i "hægte og jern" i byens fængsel.
Maren og Laurits har en chance for at føre 15 mededsvidner, men ingen tør melde sig og byfogeden udnævner i stedet 15 nævninge til at sværge Maren skyldig eller uskyldig i anklagerne.
Nævningene træder nu frem med deres begrundelse, og "svore Maren Splids en fuld trolddoms-sag over, og at hun bør lide som en vitterlig troldkvinde". Maren sættes ikke umiddelbart i fængsel, fordi to af Ribes borgere garanterer for hende.
Bestyrtede over udfaldet af dommen går Maren og Laurits hjem, udsat for spyt og skældsord fra en hujende menneskemængde. Ribes borgmester søger at holde Maren fri af de uhyggelige fangehuller på Riberhus ved indsætte hende i Rådhusets "finkebur". Kongens lensmand Gregers Krabbe bliver vred og vil gerne have hende udleveret til et regulært fængsel.

Håndværker - colic-help - skate - drunken story - resque vids

fredag den 7. september 2007

Tjen penge på din blog

Lige en indskydelse, som falder en del uden for kategori: Tjen penge på din blog! Hvordan det dog? Jo- det er nemt. Bloggerwave sørger for at store virksomheder betaler dig for at skrive (DIN PERSONLIGE MENING!) om deres produkter. Så simpelt... Hvorfor? Det er blot en anden måde at få omtale på nettet på. Vi skal bare glæde os over at deres reklamefinanser sendes til forbrugerne i stedet for reklamefirmaer.


Bloggerwave