mandag den 20. juli 2009

Tuvalu vows at gaa carbon neutral

Det lille Stillehavet østat i Tuvalu har sagt det ønsker al sin energi til at komme fra vedvarende kilder i 2020.

Public Utilities minister Kausea Natano sagde hans nation af 12.000 mennesker ønskede at statuere et eksempel for andre.

Tuvalu består af en perlerække af atoller med det højeste punkt kun 4.5m (15 fod) over havets overflade, hvilket gør det ekstremt sårbare over for oversvømmelser.

Regeringen ønsker at bruge vind-og solenergi til at generere elektricitet, i stedet for importerede diesel.

"Vi ser frem til den dag, hvor vores nation er et eksempel for alle - drevet udelukkende af naturlige ressourcer som solen og vinden," Kausea Natano sagt.

Inspirerende andre

Tuvalu og mange andre lavtliggende atoller i Stillehavet, Caribien og Det Indiske Ocean er bange for, at global advarsel kan føre til stigning i vandstanden, der kan bogstaveligt talt tørre dem fra landkortet.

Andre nationer - herunder Norge, New Zealand, Island og Costa Rica - har også lovet at blive carbon neutral, reducere deres udledning af drivhusgasser til nul.

De fleste af disse lande har relativt små populationer, og deres løfter er usandsynligt, at gøre en betydelig forskel i den samlede kamp mod den globale opvarmning.

Men mange miljøforkæmpere siger deres holdning er ikke desto mindre vigtigt, da de giver et forspring til andre lande til at følge.

"I en vis forstand, at de er ved at bane vej for mellemstore og store økonomier, som er nødt til at flytte, hvis vi vil bekæmpe klimaændringerne," Nick Nuttall, talsmand for FN's miljøprogram, fortalte den franske nyhedsbureau AFP.

Tuvalu skøn ville det vil koste omkring $ 20 millioner til at generere al sin elektricitet ved hjælp af vedvarende energikilder. Det har allerede indledt en proces ved at installere en $ 410.000 solsystemet på taget af de største fodbold stadion i hovedstaden, Funafuti.

søndag den 19. juli 2009

Mimmi O'Connell


Med en fusion af de asiatiske og europæiske æstetik interiør designer Mimmi O'Connell bringer en rolig og elegant følsomhed til hende værelser. Linen er blandet med jern og tømmer, renvaske med asiatiske antikviteter og World Travel finder. Det er et udseende, som er tankevækkende varmt dovne eftermiddage, en siesta i Sydfrankrig eller Toscana. Fine vin og en bøde liv omgivet af enkle, men alligevel fine ting.

søndag den 12. juli 2009

Tidens tegn? Vatikanets radio til at begynde at spille annoncer

Ved Duncan Kennedy
BBC News, Rom

Vatikanets Radio - talerør for den romersk-katolske kirke - er begyndt at luft-reklamer for første gang i den station 's næsten 80-årige historie.

Det første selskab til at køre sine reklamer vil blive en italiensk gas-og el-selskab - Enel.

Indtil nu Vatikanets Radio har været fuldt ud finansieret af den katolske kirke til en pris på omkring $ 30m (£ 17m) om året.

Men Pavestolen 's nyeste finanser viser, at det også er ramt af den globale økonomiske afmatning.

Fælles værdier

Grundlagt i 1931 af italienske opfinder Guglielmo Marconi, Vatikanets Radio er den internationale broadcast platform for den katolske kirke.

Den sender sine programmer på 45 sprog på FM og internet med det formål at sprede budskabet om paven og Kirken 's kristne lære.

Men station - ligesom andre organisationer - det har for nylig været på udkig efter uden økonomisk hjælp.

Det er nu kommet i form af Enel. Sine reklamer sandsynligvis vil være i overensstemmelse med de målte konservativ tone af stationen.

Til gengæld Vatikanets Radio kunne modtage nogle $ 250.000 (DKK 155.000) i løbet af de næste seks måneder.

ENOL siger, at det er en ære at blive valgt som den første annoncør på Vatikanets Radio, da den siger, at selskabet har nogle af de fælles værdinormer, og den katolske kirke.

Donationer ned

Indtil nu Vatikanets Radio er betalt ud af kirken 's centrale midler.

Pavestolen har netop offentliggjort sine finanser, der viser, at den havde et underskud for andet år i træk. Omkostningerne ved Vatikanets Radio var delvis skyld i underskuddet.

Kirken siger donationer blev ned i det forløbne år på grund af verden 's nuværende økonomiske problemer.

Det vil være et par måneder før det er kendt, hvis reklamer arbejder, og om publikum accepterer dem.

torsdag den 2. juli 2009

Army overthrows Honduras formand

Army overthrows Honduras præsident i, hvad nogle frygter kan Obama 's første Coup d ' Etat. En besværlig omstændighed: Hovednotater ledere Honduras militærkup uddannet i USA, men at fordømme kuppet med mange andre, Hillary Clinton siger, "De foranstaltninger, der træffes mod honduranske præsident Manuel Zelaya krænker forudsætninger af Inter-American Demokratiske charter og dermed skal fordømmes af alle. "
Tidligere på metafilter: En skole for tortur og er CIA manipulation med venezuelanske valg?