fredag den 2. november 2007

Pigesjov Light

Maltesers har udloddet en contest, hvor du kan vinde en rejse til New York. Reglerne er simple: senest den 23. november indsender du en video - gerne fra mobil telefonen - som viser en alternativ måde at behandle sine chokolader på. Hvis du mangler inspiration, kan du altid se på de videoer der allerede er uploaded. Hvad med f.eks: Malteser Snooker?

Heksen i folketroen

en heks kærner

Folketroens heks er en skadevolder, der kan skabe sig om til trebenede harer og tage helbredet fra folk og dyr. Men heldigvis var der flere metoder, som kunne afsløre, hvem der var hekse

En af de folkelige forestillinger var, at en heks skulle helst gøre en synd hver dag. Om ikke andet kunne hun fx kaste en håndfuld korn ind i ilden. At brænde fødevarer op var måske ikke nogen rigtig ond gerning, men dog en form for synd.

I sagntraditionen er de gerninger, som heksene beskyldes for, typisk at lægge hindringer for andre menneskers næring og lykke. Fx ved at tage smørlykken så en kone ikke kan få smør i kærnen, ødelægge fiskelykke, give folk mængder af lus eller ”forgøre” mennesker eller dyr så de ikke kan trives. Den folkelige heks koncentrerer sig i høj grad om gerninger, der var meget håndgribelige.

Håndværker - colic-help - skate - eating disorder - hungermap

Action brag i biografen

Action brag i biografen den 9. november. Glæd dig hvis du er typen der elsker gode gys og chok effekter. Residen Evil Extinction kommer uden tvivl til at levere varen. Se forfilm på hjemmesiden, og download eventuelt også screensavers, wallpapers eller billeder fra det store galleri der også er at finde.

Resident Evil Extinction